Заходи до Дня пам'яті жертв Голодоморів

  27 листопада 2021 року відбулося вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років під назвою «Вогонь скорботи в серцях навіки»:
    В селищі Перегінське біля могили Січових Стрільців була відправлена панахида о. Василем та о. Михайлом церкви Святого Духа та о. Богданом та о. Ярослав церкви Різдва Пресвятої Богородиці:
    Ведуча методист Віта Олексій розповілa про історію трагічних подій, які примушують стискатися людські серця та виконала пісню "Свіча":
   В знак вшанування пам’яті жертв Голодомору в Україні в Перегінській центральній міській бібліотеці організовано тематичну книжкову виставку – пам'ять та проведено годину реквієм для старшокласників «… І свічка плакала в скорботі»:
    Щоб донести правду про цю трагедію до відзначення чергової річниці Голодомору і вшанування пам’яті його жертв в бібліотеці с. Ясень влаштовано виставку-спомин «Не згасне в серці пам’яті свіча». На виставці представлені книжкові видання, в яких міститься інформація про страшні роки голоду в Україні. Проведено також історичну годину " Горять свічки в людських долонях»:
   В бібліотеці села Красне оформлено викладку літератури біля якої проведено годину пам’яті «Рік 33-ій…Голод…Голод»:
    До цієї дати в селі Слобода Небилівська з учнями 9-го класу проведено годину спомин «Запали свічку пам’яті»:
     В бібліотеці села Небилів проведено годину спомин «Голодомор: Україна пам’ятає!»:
   В бібліотеці с.Сливки організована виставка книг та періодичних видань "Хліб ціною життя", що розповідають про страшні події того часу:
     Із настанням темряви засвітіть і поставте свічку на підвіконня так, щоб її було видно знадвору. Цей вогник символізуватиме нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів співвітчизників.

Немає коментарів:

Дописати коментар