21 березня – Всесвітній день поезії

 

   21 березня володарі римованих муз та їх шанувальники відзначають Всесвітній день поезії. Поезія, як віршована мова, народилася ще на зорі людської цивілізації, тож з усіх видів словесного мистецтва вона найдавніша. Поетичне слово має унікальну здатність створювати душевний настрій людям: радує та дивує, дарує цілий водограй позитивних емоцій та наповнює життя новим змістом.
 До Всесвітнього дня поезії у закладах підпорядкованих відділу культури Перегінської селищної ради проведено ряд заходів. 

 Перегінська центральна міська бібліотека долучилася до Всеукраїнської інформаційно-просвітницької акції «Національний тиждень читання. Тиждень поезії». У стінах бібліотечного закладу пройшла година авторської поезії «Поети рідного краю». Їхня нинішня поезія присвячена військовій тематиці, та безпосередньо пов’язана з жорстокими подіями нашого сьогодення.

   Літературний вернісаж "О світ поезії, любов моя й тривога" бібліотека села Слобода-Небилівська:


    Літературний вернісаж "Поезія - слово! Поезія - пісня! Поезія - вільна душа!" бібліотека села Небилів:

 Поетичний калейдоскоп "Дзвенить струмочком рідне слово" клуб  і бібліотека села Сливки:




   Онлайн челендж працівників бібліотек та клубних закладів Перегінської територіальної громади до Дня поезії за збіркою Зінаїди Смик "Зерна добра і любові":

  Поетичний вернісаж "Сонячні краплинки поезії" клуб та бібліотека села Красне:



Немає коментарів:

Дописати коментар