Міжнародний день рідної мови

    

   Мова - духовний скарб нації. Це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, кожен із нас повинен в першу чергу створити в своїй душі світлицю, у якій зберігається найцінніший скарб — МОВА. 21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році.
 В закладах культури Перегінської територіальної громади цей день відзначено заходами різного спрямування:
   До Міжнародного дня рідної мови в Перегінській центральній міській бібліотеці оформлена книжкова виставка літератури «Мова для нації – гарант на вічність», яка допоможе здійснити подорож у дивовижний світ української мови, познайомитись   з історією становлення та розвитку нашої мови.
     З нагоди цього свята, в Перегінській дитячій бібліотеці був проведений мовний діалог «Спіши у храм святого Слова»:
   Літературна година "Єднаймо душі в щирім, ріднім слові" в клубі та бібліотеці села Слобода-Небилівська:


   
    Година спілкування «Кришталевий струмок  рідної мови» бібліотека села Небилів:

   Година спілкування "Мова нас єднає" клуб с.Небилів:

   З метою виховання любові та шанобливого ставлення до рідної мови, турботи про її чистоту та багатство в бібліотеці села Гриньків відбувся круглий стіл (до Міжнародного дня рідної мови) «Україна починається з мови», де обговорювали надважливість української мови, особливо під час війни, розгадували філворд «Яка наша мова», читали поезії.




    Поетичний зорепад "Українська мова, наче ясне сонце, заглядає в кожен дім у кожне віконце" клуб та бібліотека села Закерничне:

  З метою виховання шанобливого ставлення до рідної мови, турботи про її чистоту та багатство, збереження як нематеріального культурного спадку в бібліотеці розгорнута книжкова виставка «Мова – духовний скарб нації».
 На виставці представлені книги, у яких висвітлюється історія народження та розвитку однієї з наймилозвучніших мов світу – української. Мета цієї виставки – поглибити знання про мову, як основу духовності; виховати любов і повагу до української мови, як мови державної та материнської; спонукати читачів до роздумів про долю рідного краю та його славних синів, про свою приналежність до українського роду.




Немає коментарів:

Дописати коментар