29 січня - День пам'яті Героїв Крут

 


    29 січня в Україні відзначають 106-ту річницю бою під Крутами, який для Українського народу став символом героїзму та самопожертви молодого покоління в боротьбі за незалежність, прикладом для сучасних захисників України, як успішно боротися проти численного ворога.  

 З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами закладами підпорядкованими відділу культури проведено цикл заходів.

  Перегінська центральна міська бібліотека провела годину патріотизму "Крути – героїчна боротьба української молоді" для учнів 9–го Б класу Перегінського ліцею №1. Також учні переглянули документальні відеофільми та книжкову виставку «Крути – невгасимий вогонь Української волі». На виставці представлені книги, періодичні видання та фотоматеріали, які розповідають про події біля залізничної станції Крути поблизу селища Крути та села Пам'ятне.

    Патріотична гутірка «Крути – бій за Україну» для перегінських пластунів в Народному домі смт. Перегінське:

  Урок мужності "Боротьба заради майбутнього" клуб села Сливки:




   Історична година "Герої Крут для нащадків взірець" клуб та бібліотека села Слобода Небилівська:





  Бесіда з елементами тренінгу "Герої не вмирають". Матеріали до Дня Крут у формі бесіди - тренінгу, є можливістю подискутувати, висловити свою точку зору, отримати цікаву й корисну інформацію, почути й зрозуміти події, які відбулись понад 100 років тому.
 Сприяє креативному мисленню, формує мислячих громадян УКРАЇНИ.

  З нагоди відзначення жертовного подвигу полеглих Героїв Крут 28 січня 2024 р о 15:00 год в клубі с. Гриньків відбувся перегляд історичного фільму "Крути 1918"



  Історичний екскурс «Крути… Подвиг і трагедія» бібліотека с. Небилів:


  Історична година "Крути - символ українського патріотизму" в бібліотеці села Закерничне:


     З метою вшанування пам’яті загиблих під Крутами бібліотека спільно з клубом провела годину пам'яті «Під Крутами пішли в безсмертя». Ведучі заходу здійснили мандрівку в минуле сторінками трагічної історії нашого народу. Присутні мали змогу також переглянути книжкову виставку – спомин «Бій під Крутами – символ нескорених українців».



Немає коментарів:

Дописати коментар