День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

  

   Щороку 14 грудня в Україні відзначають День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Аварія, що сталася на атомній електростанції в квітні 1986 року, залишається найдраматичнішою та найважчою за своїми наслідками катастрофою в історії України. Вона і зараз впливає на життя мільйонів людей. Її масштаби могли б бути незрівнянно більшими, якби не мужність і самопожертва сотень тисяч учасників ліквідації наслідків аварії. Ризикуючи своїм життям та здоров'ям, вони виконали свій обов'язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації.
  В Перегінській центральній міській бібліотеці підготовлено тематичну книжкову виставку «Без права на забуття», присвячену дню вшанування тих, хто невимовно вніс свій внесок у ліквідацію на Чорнобильській АЕС. Увагу користувачів привернула краєзнавча книга «Чорнобиль: пам'ять жива». Серед ліквідаторів наслідків катастрофи було чимало мешканців нашого краю, які не шкодуючи свого здоров’я і життя працювали в зоні радіаційного лиха. І в цій книзі зібрані спогади ліквідаторів наслідків аварії.

   В бібліотеці села Ясень розгорнуто виставку-спогад, приурочену до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС під назвою « Гірчить Чорнобиль, крізь роки гірчить…» та проведено годину історичної правди "Чорнобиль немає минулого часу". 


Немає коментарів:

Дописати коментар