День української писемності та мови

 

  Цьогоріч вперше День української писемності та мови ми будемо святкувати 27 жовтня згідно із указом Президента України від 28 липня 2023 року № 455/2023.
  Це свято відзначає важливість ролі української мови в процесі консолідації нашого суспільства. Воно спрямоване не тільки на підтримку рідної мови, її вивчення, розвиток і популяризацію, але й демонстрацію її багатства та краси.
   З нагоди цього дня закладами підпорядкованими відділу культури Перегінської селищної ради проведено низку заходів.
  З нагоди цього свята Перегінська центральна міська бібліотека пропонує переглянути відео-екскурс «Возвеличим рідне слово, рідну мову вознесем»:
  
  З нагоди цього свята у Перегінській дитячій бібліотеці було проведено годину спілкування «Калейдоскоп мовних цікавинок».
 Вікторину "Мотиви художнього слова!" проведено 27 жовтня 2023 року у клубі села Ясень. В знак поваги до рідної мови учасники вікторини одягнули вишиванки та проявили неабиякі творчі здібності: майстерно декламували вірші, знаходили відповіді на цікаві запитання про мову та позмагалися у правописі, розділившись на 2 команди. Вікторина пройшла цікаво та з користю, оскільки учасники довідалися багато цікавих фактів про рідну мову.




  Відеопрезентація "Тернистий шлях української мови" організовано в бібліотеці села Гриньків:

   Конкурс декламаторів поезій про українську мову "Одна вона у нас така - уся співуча і дзвінка" клуб села Красне:

    До Дня української писемності та мови клуб та бібліотека села Слобода Небилівська підготували презентацію "Від нащадків до сьогодення":


   Літературна вітальня "Вірші про рідну мову" клуб та бібліотека села Сливки:

   З нагоди цієї дати бібліотека с. Ясень запропонувала читачам інформ-досьє «Мандрівка в країну писемності” та влаштувала викладку літератури «Українську рідну мову в дар дали мені батьки». Діти доторкнулися до історії української писемної мови від Нестора Літописця до сьогодення, дізналися багато цікавих фактів про нашу українську мову, згадали скорботні дати на тернистому шляху її розвитку.


Немає коментарів:

Дописати коментар