Міжнародний день миру

 

  21 вересня в усьому світі відзначають Міжнародний день миру. У 1981 році Генеральна Асамблея ООН своєю резолюцією A/RES/36/67 проголосила Міжнародний день миру (International Day of Peace) і встановила його святкування на третій вівторок вересня.  Починаючи з 2002 року, відповідно до резолюції A/RES/55/282, Міжнародний день миру відзначається щорічно 21 вересня як день загального припинення вогню і відмови від насильства. Кожного року 21 вересня в ООН проводяться святкові заходи, які традиційно включають в себе Ходу миру. Невід’ємною частиною урочистостей є символічний передзвін Дзвону миру та хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах. Дзвін був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу, з написом на ньому: «Нехай буде мир в усьому світі».
    День миру в Україні встановлений Указом Президента № 100 в 2002 році і відзначається щорічно 21 вересня – в Міжнародний день миру. Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру.
   Події останніх років – війна, тероризм, військові витрати, глибокі суперечності, що розділяють народи і окремих людей у всьому світі, зумовили небувалу актуальність Міжнародного дня миру сьогодні. Міжнародний день миру – заклик до примирення, порозуміння, спільної роботи по зміцненню стабільності, дотримання прав і свобод людини.
  До Міжнародного дня миру заклади підпорядковані відділу культури Перегінської громади підготували ряд заходів, в яких розглянуто значення збереження миру для забезпечення стійкого прогресу людства.

     Флешмоб "Хай буде мир, віднині і довіку" клуб с. Слобода-Небилівська:

  Флешмоб "Світлішає на світі, коли сміються діти" клуб і бібліотека с. Сливки:




    Відеоролик "Хай буде мир у нашій рідній Україні" клуб с. Красне:



Немає коментарів:

Дописати коментар