28 липня - День Української Державності

  

  Цього року ми вдруге відзначаємо День Української Державності, встановлений Указом Президента від 24 серпня 2021 року. День Української Державності не лише сприяє відновленню історичної справедливості. Святкуючи його, ми засвідчуємо також і повагу до Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського, інших знакових для історії представників і представниць національної еліти й борців за державність та незалежність України.
   Сьогодні особливо важливо відзначити, що День Української Державності нероздільно пов’язаний із розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями. Українці – захисники нашої державності – нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні Сили України, стримуючи російського агресора, захищаючи суверенітет і незалежність Української держави, доводять, що українці – ще й народ-воїнство.
 З нагоди Дня Української Державності працівниками Перегінської центральної бібліотеки організовано книжково-ілюстративну виставку-подію «Українська державність: етапи становлення», на якій представлені книги та статті про доленосні етапи державотворення, які пройдені Україною, здобуваючи незалежність. що дозволяють користувачам відчути подих історії.

 Відеоекскурс "Вимір історії часу" клуб с. Красне:


 Відео привітання "Незламний дух українського народу" клуб с. Гриньків:

Історичний екскурс "Незламний дух українського народу" клуб с. Сливки:


   Офлайн програма "Українська державність - мій Символ, моя Віра, мій Вибір" клуб с. Небилів:


 Година державності "Історія та сучасність нашої держави" клуб та бібліотека с. Ясень:






Немає коментарів:

Дописати коментар