28 червня - День Конституції України

  

    У 2023 році в Україні відзначають 27-му річницю прийняття Конституції України.
     Конституція України – це не лише Закон законів, це серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності і соборності України.
  І сьогодні, коли ворог на сході продовжує посягати на основи конституційного ладу і територіальну цілісність України, особливе спасибі звучить нашим захисникам, завдячуючи яким ми можемо відзначати наше велике Національне свято у мирі та безпеці.
      З цієї нагоди в закладах підпорядкованих відділу культури Перегінської селищної ради проведено низку заходів.
  В Перегінській центральній міській бібліотеці організовано тематичну виставку «Конституція України – запорука державності», на якій представлено офіційні тексти Основного Закону нашої держави, літературу про становлення української державності, про Пилипа Орлика та його Конституцію, про історію створення, прийняття та основні засади Основного Закону нашої держави.

    Перегінська дитяча бібліотека взяла участь у II Всеукраїнському конкурсі з правового просвітництва «Конституція для всіх: і великих, і малих» організованому національною бібліотекою для дітей і Асоціацією розвитку судівського самоврядування України. 
  Інформаційна година «Конституція України і моє життя» клуб та бібліотека с. Закерничне:


    Інформаційний відео матеріал "Як Україна отримала Конституцію" клуб та бібліотека с. Красне:

   Інформаційна година «Конституція України та сучасний світ» бібліотека с. Небилів:


Немає коментарів:

Дописати коментар