День героїв 2023


   

    День Героїв або Свято Героїв — щорічне свято в Україні, встановлене на честь усіх українських воїнів та воїнок усіх часів, усіх борців та борчинь за волю України від лицарства Київської Русі до сьогодення. День Героїв — це день пам'яті всіх українців та українок, які присвятили своє життя боротьбі за свободу та незалежність України, це свято величі духу українського народу за волю України та є символом його незборимості
  Впродовж 23 травня, на різних локаціях Перегінської територіальної громади відбулася низка заходів, присвячених Дню Героїв, які більш детально ознайомили відвідувачів з подіями та людьми які дали нашій історії яскраві приклади героїзму лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, Січових стрільців та вояків Армії УНР, УПА та діячів ОУН, Героїв Небесної Сотні та бійців російсько-української війни.
           Онлайн-захід «Дзвін пам’яті» (Народний дім смт. Перегінське):
          Історична онлайн-панорама «Кращі з кращих стали за свободу без вагань», яка  спрямована на вшанування пам'яті героїв і підтримку тих, хто продовжує боротися за свободу (Перегінська  центральна міська бібліотека):

     Фотовиставка «Герої не вмирають», (Музей історії смт. Перегінське та національно-визвольної боротьби): 

    Історична година "Живим уклін - загиблим слава" під час, якої  використані вірші Ігора Калиниченко, та авторські вірші Наталії Гадзецької, (клуб с. Закерничне):

 Година вшанування «Пам‘ятаємо... Шануємо... Вклоняємось...» (бібліотека с. Сливки):


  
    Анімаційна презентація "Їх боротьба - наша незалежність на своїй Богом даній землі" (клуб та бібліотека с. Красне):

    Година історії "Україна - країна героїв" (клуб та бібліотека с. Ясень):


   Патріотична відео-година "Доволі мук, недолі і страждання" бібліотека с. Гриньків:
   
   Година спілкування "Борці за волю України" клуб с. Небилів:


    У зв’язку з Днем Героїв України в музеї історії смт. Пергінське та національно-визвольної боротьби була проведена екскурсія для учнів 2-В класу Перегінського ліцею № 1 та вчителів Свердан Ю.Ю., Дякун І.В.


Немає коментарів:

Дописати коментар