20 лютого - День Героїв Небесної Сотні

   20 лютого в Україні відзначають День Героїв Небесної Сотні. Мабуть немає українця, який не пам’ятав би ті криваві події, які проходили 2013-2014 рр. Для нас вони стали справжнім зламом у свідомості, адже до цього в Україні жодні народні протести не мали кривавої розв’язки. Від перших куль силовиків мітингувальники загинули ще наприкінці січня 2013 року, але саме 18-20 лютого 2014 відбулося найгарячіше протистояння в центрі Києва. Тоді близько сотні мітингувальників загинули, віддавши своє життя за споконвічне бажання нації – мати демократичну, вільну та розвинуту країну. Загиблих назвали “Небесною сотнею”, а 20 лютого запровадили день пам’яті Героїв Небесної Сотні.
    У селищі Перегінське 20 лютого відбулося вшанування пам'яті героїв Небесної Сотні під гаслом «Білі лебеді у небесах»:












  До цієї дати в бібліотеці с. Небилів оформлена виставка - інформація: «Сучасні герої України», на якій представлена література, яка знайомить наших користувачів з подіями, які відбувалися на Майдані Незалежності, з людьми, які боронили волю, свободу і незалежність своєї держави, віддали своє життя і стали Героями Небесної Сотні:
  З нагоди восьмої річниці вшанування Героїв Небесної Сотні в бібліотеці розгорнуто книжкову виставку "Дні, які змінили українську історію", на якій представлені книги, що висвітлюють події під час Революції гідності, розповідають про мужність і героїзм її учасників, а також проведено годину пам'яті " І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України":
   У бібліотеці с. Красне за участю клубу с. Красне проведено годину-пам'яті "Білі лебеді у небесах":

   Проведення до Дня Героїв Небесної Сотні  години-пам'яті "Вони небо молили за нас" клуб с. Небилів:
  Клуб та бібліотека села Слобода-Небилівська організували годину - спомин до Дня Небесної Сотні:


    Патріотичну відео-годину «Небесна Сотня в пам'яті назавжди» проведено в бібліотеці села Гриньків:









Немає коментарів:

Дописати коментар