210 річниця від дня народження Івана Вагилевича


    02.09.2021 року з нагоди 210-ї  річниці від Дня народження нашого славнозвісного земляка І.М.Вагилевича біля музею та пам'ятника видатного етнографа,поета та краєзнавця відбулося літературно-музичне свято "Славний син Підгір'я".
       

   На святі були присутні настоятелі Храмів св.Арт.Михаїла ПЦУ о.Володимир Васюта та св.Апостолів Петра і Павла ПЦУ о.Василь Депутат, заступники голови Перегінської ОТГ Володимир Вагилевич,  Василь Глинка,начальник відділу освіти Перегінської ОТГ, також житель села Ясень Мотрюк Василь Васильович,начальник відділу культури Перегінської ОТГ Світлана Богданівна Худик та працівники Перегінського НД, а також  працівники бібліотечної системи ОТГ на чолі з завідуючою Любою Богданівною Абрам. Були запрошені також старости сіл Перегінської ОТГ.




  Спочатку біля пам'ятника нашого земляка відбулася панахида.Свято розпочалося виступом хорів церков с.Ясень. Ведучі свята - провідні методисти відділу культури Віра Абрам та Віта Лесюк запросили до слова гостей та старосту села Мирославу Гулій.



      Присутніх вітали гурт Братове,Віта Лесюк,Оксана Годованець,Тетяна Павлишак.



    Також до 210 -ї річниці  славного земляка у видавництві Час Інформ вийшла з друку авторська збірка Зінаїди Леонівни Смик "Зерна добра і любові"присвячена цій даті.




   До 210 річниці від дня народження Івана Вагилевича в Перегінській центральній міській бібліотеці організовано книжкову виставку «Славний син Підгір'я – Іван Вагилевич»:
 Щоб краще пізнати  славетного краянина, відчути дух його епохи  в бібліотеці с. Ясень організовано книжкову виставку « Він – наш поет, він – наша слава»:


Немає коментарів:

Дописати коментар