Вишиванка - генетичний код нації

   Відділ культури Перегінської селищної ради (Перегінський НД, Перегінська центральна міська бібліотека, Перегінська дитяча бібліотека) 20 травня 2021 року  організували флешмоб "Зранку одягни вишиванку":



Дитячий Зразковий фольклорно-етнографічний колектив "Маленькі бойки" (молодша група) керівник Заслужений працівник культури Шпак Наталя Володимирівна

     Перегінська бібліотека для дітей долучилася до флешмобу “Одягни вишиванку”. Хай у ваших оселях розквітне калина, оживуть птахи й квіти на полотнах! Ми з вами усі - українці, яких об'єднує у велику родину любов до рідної землі, до пісні, до вишивки.


http://pereginskdlib.blogspot.com/2021/05/blog-post_20.html

   У Перегінській центральній міській бібліотеці організована народознавча книжкова виставка «Вишиванковий розмай», для того, щоб підтримати сутність української вишивки, зберегти та популяризувати славні українські традиції серед молоді.


    А також  бібліотекарі зібрали  на абонементі  виставку домашнього вишиття «А мати вишивала рушники думками й українськими  піснями». На виставці представлені роботи майстринь :Ліди Мельник, Лесі Вашкур, Ірини Мельник, Галини Василів, Ірини Бурмас, Ярослави Мельник. 

    В цей день працівники бібліотеки прийшли на роботу у своїх вишиванках та взяли участь флешмобі "Одягни вишиванку":



       В бібліотеці села Небилів оформлено викладку літератури " Українські вишиванки - наче райдужні світанки":






    В рамках цьогорічного Дня вишиванок бібліотека с. Ясень підготувала виставку-інсталяцію «Вишиванка – символ української душі». На виставці представлено старовинний одяг, рушники, вишиванки та літературу за темою виставки:



     Завідувачка клубом с.Ясень Зінаїда Смик  прочитала власний вірш " З нас кожен долю вишиває сам", приурочений Дню вишиванки. 


 День вишиванки в бібліотеці с. Закерничне:
 


     До дня вишиванки Гриньківська бібліотека- філія розробила книжково- ілюстровану виставку « У хрестиках на білім полотні», для тих хто закоханий в українську вишиванку, шанує традиції та бажає їх продовжувати...

День вишиванки в Перегінській Дитячій музичній школі:


       Працівники  всіх установ с.Сливки  вітають  з   красивим святом – Днем Вишиванки і взяли участь у флешмобі «Україно моя вишивана»:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=853480025239899&id=100017337272045
        До Дня вишиванки бібліотека с. Красне підготувала:
     Історія української вишиванки - це історія українського народу. З вишиванки, як з книги, можна зчитати, якими талановитими були і є українці, якими гарними були господарями та майстрами. 









Немає коментарів:

Дописати коментар