Еко-година в бібліотеці с. Сливки

  Еко-година «Природа безмежна,таємнича і незбагненна» в бібліотеці с. Сливки:






16 жовтня - Всесвітній день хліба

  З 2006 року 16 жовтня на всіх куточках планети відзначається Всесвітній день хліба. 

Перегінська дитяча бібліотека разом з пластунами з рою Голубки та рою Колосочки провели захід «Від зернини до хлібини», де дізналися багато повчального і цікавого про хліб.




Торгівля людьми – це форма сучасного рабства

 

 Щорічно 18 жовтня відзначається Європейський день боротьби з торгівлею людьми, започаткований у жовтні 2007 року Європейським Парламентом.

  Напередодні 18 жовтня в Перегінській центральній міській бібліотеці проведено інформаційну бесіду «Прояви рабства в сучасному світі» з працівниками Перегінської центральної міської бібліотеки, Перегінської дитячої бібліотеки, Народного дому с-ща Перегінське, відділу культури Перегінської селищної ради та служби у справах дітей Перегінської селищної ради, де було обговорено ризики торгівлі людьми в умовах сьогодення. 







Колегія управління культури, національностей та релігій

   Вчора, 10 жовтня 2024 р. працівники відділу культури Перегінської селищної ради взяли участь у засіданні колегії управління культури, національностей та релігій, на якій йшлося про хід підготовки закладів культури до роботи в осінньо-зимовий період 2024-2025рр., про створення експозиції «Легіон Українських Січових Стрільців. Формування та бойовий шлях» в Івано-Франківському обласному музеї визвольної боротьби ім. Степана Бандери до 110- річчя з дня створення Легіону УСС та політику безбарʼєрності.






10 жовтня - День ментального здоров’я

   10 жовтня,   в День ментального здоров’я, в Перегінській центральній міській бібліотеці говорили про Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?», ініційовану першою леді України Оленою Зеленською.
  З метою сприяння подоланню важких «душевних» моментів: нудьги, депресії, ностальгії, відчаю в бібліотеці оформлено книжкову виставку-інсталяцію «Книга. Ковдра. Кава», яка присвячена  висвітленню теми осені у художніх творах поетів та письменників, а також представлені ТОП новинки художньої літератури.


Заходи до Дня захисників та захисниць України

  

  День захисників і захисниць України – державне свято України, що відзначається у день Покрови Пресвятої Богородиці. Започатковано 14 жовтня 2014 року президентським указом. Через реформу церковного календаря в Україні з 2023 року святкування перенесено на 1 жовтня..

  З цієї нагоди працівники Перегінської центральної міської бібліотеки провели годину пошани «Героїв країна – моя Україна» та організували виставку-вшанування «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення»:

  З метою національно-патріотичного виховання молоді, до свята в бібліотеці с. Ясень організовано книжкову виставку «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення» та проведено урок мужності:



   
  Патріотичний захід "Україна рідний край - Люби її і захищай" за участю клубу с. Сливки:



  Виховний захід "На захисті Батьківщини" клуб с. Гриньків: