130 років від дня народження Олександра Довженка

 


   10 вересня виповнилося 130 років від дня народження Олександра Петровича Довженка – українського кінорежисера, письменника, художника-графіка, громадського діяча, фундатора національного кінематографа.
 До ювілею геніального режисера, письменника, художника і філософа Олександра Довженка працівники Перегінської центральної міської бібліотеки підготували книжкову виставку «Неосяжний світ Довженка». Література представлена допоможе простежити формування світогляду та творчості О. Довженка
.


255 років з дня народження Івана Котляревського

 
   Сьогодні, 9 вересня вся Україна і увесь світ відзначає 255-ти річний ювілей з нагоди дня народження видатного діяча української культури, першого класика нової української літератури Івана Петровича Котляревського – письменника, драматурга та основоположника сучасної української літератури.
  До ювілею славетного письменника працівники Перегінської центральної  міської бібліотеки підготували книжкову виставку «України вірний син», де представлені видання творів письменника та матеріали про його творчий та життєвий шлях.


Духовна поїздка

 Вчора, 08 вересня 2024 року, спільно завідуюча клубом с. Закерничне Надія Бойко та завідуюча клубом Ясень Зінаїда Смик організували  духовну поїздку в Урочище Лужки до Скиту св. Андрія Первозванного.
 Службу божу відслужив отець Лука, екскурсію та історію про монастир розповів брат Сергій.





213-та річниця з дня народження Івана Вагилевича

 


 Перлиною прикарпатського краю можна назвати Івана Миколайовича Вагилевича. Він є одним із зачинателів нової української літератури в Галичині, увійшов в історію нашої культури як талановитий письменник, літературознавець, лінгвіст, фольклорист і етнограф, громадсько-культурний діяч, співавтор альманаху «Русалка Дністрова».

 До цієї дати працівники Перегінської центральної міської бібліотеки організували книжкову викладку «Любив свій край понад усе»:



Канікули, па-па

Ігрова програма "Канікули, па-па" в клубі села Закерничне:








 


29 серпня – День пам’яті загиблих захисників України

 

   Це не єдиний день у році, коли ми згадуємо, віддаємо шану, розповідаємо про тих, хто віддав життя, щоб відстояти Україну, її державність, незалежність і соборність. Але це особливий день, нагода для всіх у суспільстві разом зосередитися на пам’яті, шані і вдячності.

 Вшановуючи пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України у Перегінській центральній міській бібліотеці влаштована книжкова виставка-пам’ять «Їх подвигу не буде забуття…»