Відзначення Дня Державного прапора України та Дня Незалежності України

  Цього року ми вже втретє відзначатимемо , перебуваючи у стані війни, страшної, віроломної війни, або повномасштабного вторгнення. 
  Сьогодні, 23 серпня 2024 року біля могили Січовим Стрільцям у селищі Перегінське багаточисельно зібралися жителі селища та всієї громади.
  Священнослужителі ТГ разом із присутніми відслужили Акафіст до Богоматері, а також молилися за убієнних героїв, за нескорену націю українців.
 Урочисте зібрання розпочалося спільним виконанням Державного Гімну України у виконанні народного хору Народного Дому.
 З вітальним словом з нагоди Дня Незалежності звернулися голова Перегінської селищної ради Ірина Богданівна Люклян та депутат обласної ради Депутович Іван Ілліч. Вони відзначили, що впродовж віків важко утверджується наша держава, її воля та незалежність і сьогодні здобувається на полі битви. І тільки від нас залежить, як ми будемо жити, якою буде наша країна, доля майбутніх поколінь. Але любов до рідної землі, дає нам силу, наснагу, віру у переможне, мирне майбуття.
 Хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв нашої громади та линули слова вдячності родинам загиблих воїнів за їх дітей , батьків, чоловіків.
 Для присутніх чоловічий гурт «Братове» (керівник Ярослав Люльчак) виконали пісні «Плакала калина», «Дар Вітчизни», хор  виконав «Україно, молюся за тебе» (керівник о. Богдан Русинкевич) та пісня Зашуміть ліси й діброви» прозвучала у виконанні гурту УПА «Бандерівець» (керівник Ярослав Люльчак)
 На завершення у виконанні всіх колективів Народного дому селища Перегінське  прозвучав духовний Гімн України «Боже великий, єдиний, нам Україну храни».








 Велозабіг до Дня Незалежності України організований завідуючою клубом с. Ясень:








 З нагоди свята Дня Незалежності України Перегінська центральна міська бібліотека організувала для своїх користувачів книжкову виставку-інсталяцію «Україна в моєму серці». На експозиції представлена література про Україну, її народ та його героїчний шлях до здобуття самостійності, ключові події нашої історії, легендарних особистостей та видатних українців нашого минулого, які стали гордістю України. Також останній розділ своїми поетичними збірками висвітлює події сьогодення – війну.



 Напередодні святкування Незалежності України у бібліотеці села Слобода Небилівська оформлена ілюстрована викладка літератури «Всім серцем любіть Україну свою»: