115 років від дня народження Осипа Мошури

    


     31 липня ц.р. минає 115 років від дня народження Осипа Мошури – поета, перекладача, культурно-просвітницького подвижника, дослідника Бойківщини.

      МОШУРА ОСИП – (справжнє ім’я Йосип Петрович Мошура). Народився 31 липня 1909 року в с. Перегінську Долинського повіту (зараз Калуський район) в родині лісорубів. 

   До цієї дати у читальному залі діє книжкова виставка-пам’ять «Син Карпатської землі». На виставці представлена інформація про життєвий і творчий шлях митця.




Вшанування пам’яті жертв Оленівської трагедії 28-29 липня 2022 року

                              

  В Перегінській центральній міській бібліотеці діє виставка – спомин «Оленівка. Лють, розпач, ненависть, сльози», присвячена вшануванню пам’яті жертв трагедії у Оленівці. Також пропонуємо ознайомитись з документальними фільмами, що присвячені цій трагедії «Барак 200. Фільм–реконструкція»:


 Відеоролик «Памʼяті жертв трагедії в Оленівці» бібліотека с. Закерничне:

  30 липня 2024 року у бібліотеці с. Ясень за участю клубу с. Ясень до вшанування пам'яті загиблих військовополонених в Оленівці проведено годину пам'яті "Герої живі,допоки пам'ять про них жива":




Культурно-розважальні заходи для дітей із сімей загиблих та зниклих безвісти Захисників України та дітей військовослужбовців, які несуть службу в Збройних силах України

 Вчора, 25 липня 2024 року, працівники відділу культури Перегінської селищної ради, Народного дому селища Перегінське, Перегінської дитячої бібліотеки, Перегінської центральної міської бібліотеки організували культурно-розважальні заходи для дітей із сімей загиблих та зниклих безвісти Захисників України та дітей військовослужбовців, які несуть службу в Збройних силах України:

 - екскурсія до Музею історії с-ща Перегінське та національно-визвольної боротьби;

- майстер-клас малюнок на склі (вітраж) від Юлії Василівни Візнович;

- танцювально-ігрова програма від викладачів Перегінської дитячої школи мистецтв (Семкович І. З., Пилипів Х. Я.);

- перегляд мультфільму.











Екологічна розминка

 Вчора 25 липня 2024 року організовано та проведено еко-гру "Екологічна розминка" в клубі с. Сливки:






День Української Державності

  


 15 липня Україна відзначає День Української Державності. У це свято ми вшановуємо всі етапи нашого державотворення – від Русі до сьогодення, і всіх, хто доклав зусиль, щоб Україна існувала як незалежна, демократична держава.

 З нагоди відзначення Дня Української Державності у закладах підпорядкованих відділу культури Перегінської селищної ради проведено:

 В Перегінській центральній міській бібліотеці діє книжкова виставка-екскурс «Українська Державність: мрія поколінь». На виставці представлені книги про історичні етапи українського державотворення, національні символи України, особистості державотворення, які знайомили читачів з шляхом боротьби, випробувань, розвитку української держави та її багатомільйонного народу. 


 Патріотична година "Українська державність через віки" в клубі та бібліотеці села Слобода-Небилівська:



Дозвілля дітей в клубі

 Вчора, 14 липня у клубі с. Гриньків відбувся перегляд фільму "Таксі 3":




Профорієнтаційна робота в бібліотеці

  

   Одним із найважливіших кроків у житті кожного є вибір професії. Від того, яким буде цей вибір залежить, як складеться подальше життя. Для прийняття правильного рішення при виборі професії необхідно враховувати ряд факторів – власні побажання, психологічні особливості та можливості й потреби ринку праці. Своє майбутнє ми визначаємо задовго до останнього шкільного дзвоника.
   В Перегінській центральній міській бібліотеці організовано виставку «Орієнтир для молоді», на якій представлені матеріали та літературу. Читачів бібліотеки також знайомлять з Інтернет ресурсами, за допомогою яких вони мають змогу отримати всю необхідну інформацію щодо навчання та побудови кар’єри, отримати необхідні знання і навички. визначити свої сильні та слабкі сторони, віртуально відвідати компанії та отримати кваліфіковані консультації кар’єрних радників.
 Для допомоги усвідомленого вибору майбутньої професії в бібліотеці с. Гриньків представлена виставка-адвайзер «На допомогу випускнику»:




Я - українець і я цим пишаюсь

 Вчора, 04 липня 2024 року організовано та проведено годину спілкування "Я - українець і я цим пишаюсь" в клубі села Сливки:




8 липня - День родини

 

 День родини, що святкується в Україні щорічно 8 липня, є надзвичайно важливим для кожного з нас. Інколи буває, що ми забуваємо про важливість родинного вогнища, перестаємо цінувати одне одного, мета ж цього свята знову згуртувати членів родини.
 До найродиннішого свята в Україні пропонуємо перегляд книжкової виставки-інсталяції «Обереги української родини», яка організована в Перегінській центральній міській бібліотеці. Література, представлена на виставці, розповідає про давні традиції українського народу про створення родини, виховання дітей в любові до людей, природи, рідного краю, мови, пісні.